ESPORT CATALÀ

Presentada la segona edició de la Fira de l’Esport Català d’Hivern, que se celebrarà aquest dissabte 19 d’octubre a Puigdcerdà

Presentada la segona edició de la Fira de l’Esport Català d’Hivern, que se celebrarà aquest dissabte 19 d’octubre a Puigdcerdà / UFEC

UFEC

Aquest dilluns, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Puigcerdà s'ha presentat la segona edició d’hivern de la Fira de l’Esport Català, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Conselleria d'Esports de la Generalitat. L'acte de presentació ha comptat amb la presència de l'alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió i la regidora d'Esports, Mar Quera, acompanyats per Gerard Esteva, president de la UFEC; David Samper, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme.

El pròxim dissabte 19 d’octubre, a partir de les 10:30 hores del matí, i fins a les 17:00 hores del vespre, tots aquells que s'apropin al Club Poliesportiu de Puigcerdà podran gaudir de manera gratuïta d’una variada mostra d'activitats, exhibicions i tallers de la mà de les federacions esportives catalanes. A més, també podran rebre informació sobre les diferents modalitats esportives, observar la pràctica esportiva i, fins i tot, participar en les diverses masterclass proposades per l’organització.

Les activitats estan pensades per a un públic familiar, perquè dels més grans als més petits tinguin l’oportunitat de fer algun tastet esportiu i divertir-se amb algunes de les modalitats disponibles a la Fira: des de cúrling fins a patinatge sobre gel, hoquei sobre gel, bike trial, BMX, simulador esquí alpí, rollerski, alpí en línia, falconeria, curses d’orientació, freestyle o rocòdrom. 

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, ha assegurat que la trobada busca “posar tots els esforços per atraure els millors esportistes del món” i “promoure noves tendències esportives outdoor en el si d’un paratge tan privilegiat com el de la Cerdanya”. Per tant, aquest esdeveniment té l’objectiu de promoure els valors associats a l’esport i apropar a la ciutadania els beneficis individuals i col·lectius de la pràctica de l’activitat esportiva.

Per la seva banda, tal com ha destacat l’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió i la regidora d’Esports, Mar Quera: “Per a nosaltres és tot un honor que les diverses federacions del territori ens tingueu en compte per fer realitat totes les vostres propostes, idees i projectes, perquè Puigcerdà és una Vila esportiva que acull modalitats esportives de tots tipus. De fet, el nostre calendari esportiu està conformat per 52 competicions esportives durant tot l’any.”

Finalment, David Samper, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern ha recordat el Trofeu Vila de Puigcerdà de cúrling i el Campionat de Catalunya de Rollerski, celebrats aquest passat cap de setmana a la nostra Vila: “Estem molt satisfets de la bona acollida que sempre tenim a Puigcerdà. La tecnificació és molt important, però la promoció i l’esport de base, encara més. L’any passat vam rebre més de 400 participants i treballarem perquè aquesta setmana sigui encara més exitosa.”

Pulsa para ver más contenido para ti

Les federacions esportives catalanes que participaran en l’esdeveniment són: Esports d’Hivern, Ciclisme, Entitats Excursionistes, Orientació, Patinatge i Caça.

Pulsa para ver más contenido para ti