HOMENATGE

L’esport català homenatja els olímpics i paralímpics de París 2024

Centenars d’esportistes i federacions catalanes i internacionals han celebrat l’acte central de la IV Setmana Catalana de l’Esport al Race Village de la Copa Amèrica de vela

Un instant de l'acte de reconeixement a olímpics i paralímpics catalans / UFEC

UFEC

Després de pràcticament un mes de competicions de 40 esports diferents pel territori català, la IV Setmana Catalana de l’Esport, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el Departament d'Esport de la Generalitat de Catalunya, ha celebrat el seu acte central aquest dimarts, al Race Village de la Copa Amèrica de vela.

 Una jornada que ha servit per a reconèixer els i les esportistes i federacions esportives catalanes que han format part de l’esdeveniment esportiu de referència per fer visible l’esport català. Les seleccions catalanes han tornat a ser protagonistes d’una cita que té una enorme projecció internacional, i que ha servit a Catalunya per a mostrar al món l’excel·lència dels seus esportistes, les seves instal·lacions esportives d’alt nivell i el seu prestigi federatiu.

RECONEIXEMENTS ALS ESPORTISTES

Durant l’esdeveniment, s’ha aprofitat per a reconèixer els esportistes olímpics i paralímpics catalans que van participar en els Jocs de París 2024, que han pujat a l’escenari per rebre un guardó per part de les principals autoritats i un sentit aplaudiment dels més de 600 assistents que han format part de l’acte.

Gerard Esteva, president de la UFEC, ha valorat molt positivament la quarta edició de la Setmana Catalana i aquests reconeixements als olímpics i paralímpics:  “Ens sentim orgullosos de tots vosaltres. Sou la llum que il·lumina el nostre camí que fem conjunt amb les federacions i clubs esportius”.

Per la seva banda, el Molt Honorable Josep Rull, president del Parlament de Catalunya, ha exposat que “l’esport català gaudeix d’una salut d’or. Empenyent tots junts arribarem on ens proposem”. “És espectacular el que som capaços de fer tot l’esport català. Som una font d’orgull nacional perquè darrere de l’esport hi ha la cultura de joc en equip”, ha afegit el secretari general del Departament d’Esports, Abel Garcia.

L’acte ha estat amenitzat pel mag Sergi Armentano i el DJ Miqui Puig, i també s’ha dut a terme la desfilada de banderes dels 47 països que han disputat competicions al llarg d’aquests dies.

GUARDONS PER LA PROMOCIÓ DE L’ESPORT CATALÀ I EL FOMENT DE LA LLENGUA

Durant la cerimònia de cloenda, s’han fet entrega de quatre premis. El primer d’ells ha estat el Premi Pompeu Fabra a l’entitat amb més compromís pel foment de l’ús del català en l’àmbit esportiu, que ha estat per Miguel Ángel Sánchez 'Michel', entrenador del Girona, per la seva implicació amb la ciutat i respecte per la llengua catalana.

El Premi David Moner, que s’atorga a l’entitat estrangera que més ha col·laborat en la promoció de l’esport català, ha estat pel Govern del País Basc. El premi ha estat recollit per Gorka Iturriaga, director d’Activitat Física i Esport de la conselleria de Cultura i Política Lingüística del Govern basc.

Pulsa para ver más contenido para ti

El Premi Ramon Basiana, que s’atorga a una entitat que promogui la internacionalització del seu esport, ha estat concedit a la Federació Catalana d’Escacs, mentre que el Premi Dolors Vives, a l’entitat o persona amb més compromís per la internacionalització de l’esport femení català, ha estat per la 'Puig Woman’s America’s Cup Barcelona'. El premi ha estat recollit per la vicepresidenta de la Copa Amèrica, Aurora Catà. 

Pulsa para ver más contenido para ti