ESPORT CATALÀ

La IV Setmana Catalana de l'Esport brilla amb la victòria d'Alfie George a la Gran Clàssica Modest Capell i l’emocionant Catalunya-França de lluita

Alfie George s’imposa a la Gran Clàssica Modest Capell / UFEC

UFEC

La IV Setmana Catalana de l’Esport va viure un cap de setmana intens on el ciclisme i la lluita van ser protagonistes destacats. A Torregrossa, la Gran Clàssica Modest Capell va reunir 130 ciclistes en una competició plena d’emoció que va coronar Alfie George com a vencedor en un ajustat esprint final. Paral·lelament, al Pavelló Olímpic Municipal de La Mina, Catalunya va triomfar davant França en una jornada maratoniana de lluita, demostrant la seva fortalesa en aquest esport. Ambdós esdeveniments van subratllar la importància d’aquesta setmana dedicada a l’esport en l’escena catalana.

Alfie George s’imposa a la Gran Clàssica Modest Capell

La Gran Clàssica Modest Capell va viure la seva edició més especial a Torregrossa (Noguera), en formar part de la programació esportiva de la IV Setmana Catalana de l’Esport. Una competició que va comptar amb la presència de 130 participants i que va estar marcada pels múltiples intents d’escapada que van trencar contínuament el gran grup. Un primer grup de deu corredors va aconseguir un petit marge en la primera volta al circuit, però van tornar a estar neutralitzats per un pilot amb una alta implicació dels ciclistes de la selecció catalana júnior, que participava excepcionalment en la darrera prova de l’any.

Els atacs i talls al grup van continuar en la segona i tercera volta, amb desenes de corredors implicats. Ja a l’última volta, Víctor Castellano (CC La Palma – Esetec) va saltar d’un grup de 15 corredors i va provar una aventura en solitari que semblava que podria arribar a bon port, però el grup perseguidor el va aconseguir neutralitzar just abans de les exigents rampes de Puiggròs. Finalment, la prova es va decidir en un esprint reduït de sis corredors que va guanyar Alfie George (SCO-Dijon) per davant de Gauthier Navarro (BéziersMéditerranée) i Jonas Sancho (Oscense C.C.).

El ciclista escocès de 22 anys, setè classificat al Mundial júnior de ruta el 2019, competia per primera vegada a Catalunya després de tancar el calendari francès i ho va fer aconseguint la prestigiosa victòria a Torregrossa. La carrera, inclosa dins la Setmana Catalana de l’Esport, va servir també per coronar Aleix Sierra (CC Lleida – DPedros) com a vencedor final de les Grans Clàssiques, després de ser el més regular durant tot el calendari i haver certificat ja matemàticament la victòria abans d’aquesta darrera cita. IlyaSavekin (Controlpack), doble vencedor a Sant Jaume dels Domenys i el Montsià, va ser el vencedor final en categoria sub-23.

Catalunya triomfa davant França en una intensa jornada de lluita

Per la seva banda, el Pavelló Olímpic Municipal de La Mina es va convertir en l'escenari d'una competició d'alt voltatge, on Catalunya va enfrontar França en una jornada maratoniana de lluita. Amb una gran assistència de públic, tant aficionats com famílies, l'esdeveniment va ser un èxit rotund. Atletes d'alt nivell de Catalunya i França van oferir combats plens d'intensitat i emoció, deixant el públic amb moments d'alta tensió i adrenalina. Les diverses categories de pes van permetre veure una gran varietat d'estils de lluita, demostrant el gran nivell tècnic i físic dels participants.

Aquesta jornada esportiva no només va ser un espectacle competitiu, sinó també una oportunitat per reforçar els llaços entre Catalunya i França a través de l’esport. Tant els organitzadors com els participants van destacar la importància d’aquests esdeveniments per fomentar la col·laboració i el respecte mutu entre els dos països. Els atletes van compartir experiències, tècniques i valors esportius que transcendeixen el simple fet de competir.

Pulsa para ver más contenido para ti

Per tant, amb la Gran Clàssica Modest Capell i la competició de lluita entre Catalunya i França, la IV Setmana Catalana de l’Esport va reafirmar el seu paper com a plataforma essencial per impulsar diferents disciplines esportives i enfortir els vincles internacionals. Tant el ciclisme, amb la victòria d'Alfie George, com la lluita, on Catalunya va brillar enfront França, van oferir espectacles vibrants que van captivar el públic i van consolidar aquest esdeveniment com un dels moments culminants del calendari esportiu català.

Pulsa para ver más contenido para ti